A világ legjobb csapata

Az ember nőként számos helyzetben nehezebben tudja megoldani a feladatát, mintha férfi lenne. Én ezt nem előítéletként vagy holmi összeesküvés elmélet részeként mondom, hanem tapasztalatból. És őszintén azt gondolom, ezzel nincs is igazán semmi baj. Egy nő érzelmesebb, törékenyebb sok esetben, mint egy férfi és ez így is van rendjén. Nehezebb mondjuk egy ügyvezetőkkel és vezérigazgatókkal tarkított világban elboldogulnom, de én ezt egyáltalán nem bánom, sőt, így még büszkébb vagyok a teljesítményemre. Még büszkébb tudok lenni arra, hogy közel hat éve igazgatok egy nagyvállalatot és annak egész működését úgy, hogy a dolgozói elégedettséget a bőrömön érzem nap, mint nap, miközben a vállalat teljesítménye is folyamatosan nő.

Számos könyv interjúalanya voltam már, rengeteg marketing és egyéb vállalati konferencia vendégeként tették fel számomra azt a kérdést, hogy mi a titkom. Én erre mindig azt válaszolom, ez nagyon összetett dolog. Számos tényező van, amiből, ha az egyik is nem teljesül, a kártyavár összedől, és a történet végeredménye már nem is lehet tökéletes. De egyetlen elem van, ami biztosan kell ahhoz, hogy egyáltalán kivitelezhető és eredményes lehessen egy vezetés, a jó partnerhálózat – természetesen a jó munkavállalói állomány mellett.

Lehet valaki bármilyen tanult, talpraesett, jó intuíciós képeségekkel megáldott, jó kommunikációs képességű, tapasztalt, ha nincsenek megfelelő emberek és csapat körülötte, akik egy-egy területen megfelelő szakmaisággal, gyorsasággal és megbízhatósággal ki tudnák segíteni, a kártyavár összedől. Lehetetlen ugyanis, hogy egy ember ennyifelé helyt álljon, nem csak kapacitásban és tudásban, de időben is.

Az én egyik legjobb partnerem, akiket soha, semmilyen körülmények között nem engednék el és nem is hagynék el, a kogwheel csapata. Ők biztosítják számomra azt, hogy a munkavállalóim mindig megfelelő pozícióban, megfelelő motivációval és ami még fontosabb, hogy megfelelő fejlesztési lehetőségekkel találják szembe magukat. Számtalan területen számíthatok rájuk, és mindig biztosítják a szervezeti hatékonyságot az egyén hatékonyságán keresztül. Ki merem jelenteni, hogy területükön belül a világ egyik legjobb csapata, és sosem válnék meg tőlük. Más partnert is nehezen tudnék pótolni, de őket semmiféleképp nem engedném el a közös munkából. Nekem ők a siker titkának egy nagy szelete.